Gröna pannkakspaket

Tillåter man sig att äta ägg inom ramen för vegetarisk mat öppnar sig mängder med matförslag. Att steka pannkakor och fylla dem med hackade grönsaker och ost är bara ett förslag.

Övriga2006-11-02 00:00
Att fylla pannkakor med grönsaker är knappast något nytt. Vi känner igen tekniken från det kinesiska köket med sina vårrullar och från gamla restaurangmatsedlar där det ofta dök upp små, fyllda pannkakor, så kallade crepes, till förrätt.

Grönsaksfyllningen hackas i matberedare och hettas upp med olivolja och kryddor i kastrull. När grönsakerna mjuknat något utan att för den skull bli sönderkokta tas kastrullen från värmen. Efter en stund blandas grönsaker och riven ost som sedan läggs som fyllning i pannkakorna. Avslutningsvis strös riven ost över pannkakspaketen och de får en snabb resa in i ugnen strax före servering.

Fyllda pannkakor

4 personer

Till pannkakssmeten:

2 ägg

6 dl mjölk, 3 %

2 dl vetemjöl

1/2 krm salt

1 tsk socker

smör eller margarin till stekning

Till fyllning:

2 paprikor

1 zucchini

100 g champinjoner

1 blekselleri

1 morot

4 tomater

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 dl riven ost

1 tsk timjan

1 tsk oregano

salt och peppar

1. Vispa äggen med hälften av mjölken. Tillsätt vetemjöl i omgångar och avsluta med resterande mjölk. Krydda lätt med salt och socker.

2. Ansa och hacka grönsakerna fint, matberedare är ett utmärkt hjälpmedel. Fräs hacket med olivolja i kastrull. Krydda med örter, salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och blanda i hälften av den rivna osten när grönsaksblandningen svalnat något.

3. Stek pannkakor i medelvarm panna. Fördela grönsaks- och ostmixen i pannkakorna och vik ihop. Lägg pannkakspaketen på ugnssäkert fat och strö över resterande ost. Gratinera 3-5 minuter i 225 graders ugn. Servera med sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!