Grön fest med färska fikon
Vissa grönsaker men framför allt frukter smäller högre än andra. Inte så konstigt i ett mörkt och kallt land där det naturliga utbudet har sina begränsningar. Till fest unnar vi oss det bästa. Som färska fikon som smälter i munnen. Bjud dem gärna med ädelost och salladsblad.
Undvik oljor och vanlig vinäger som får oss att falla tillbaka i standardsmaker.
Färska fikon med ädelost och sallad
4 personer
4 färska, och mogna, fikon
1 bit ädelost, helst av grönmögeltyp
blandade salladsblad, gärna både milda och bittra
körsbärstomater
ev. några droppar vit balsamvinäger
1. Dela ädelosten i bitar, gärna i stora trekanter som kan ställas på högkant på fat eller tallrik. Arrangera blandade blad runt om, gärna både milda och bittra som ger salladsblandningen karaktär.
2. Strö några delade körsbärstomater i salladen. Droppa eventuellt några droppar vit balsamvinäger över salladen.
3. Dela fikonen i fyra delar. Placera klyftorna runt om osten. Eventuellt kan man bjuda små, salta kex till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!