Grilltider

Övriga2007-04-19 00:00
Grilltider är svåra att ange exakt i minuter. Listan här ska ses som ungefärliga tider för grillning under normala förhållanden.

Tiderna avser kol eller gasolgrillning.

Entrecote, utskuren biff, 1 1/2 cm tjock 2-3 min/sida.

Grillskiva av rostbiff, 1 1/2 cm tjock 3-4 min/sida.

Lövbiff, 1/2 cm tjock 2 min (grillas endast på en sida).

Rostas i skivor, 2 cm 2-3 min/sida.

Hamburgare, 1 cm 2 min/sida.

Fläskkarre och kotlett, 1 1/2 cm 3-4 min/sida.

Flintastek, 2-3 cm ca 10-15 min sida, vänds flera gånger.

Spareribs, tjocka 25-30 min/sida, vänds flera gånger.

Revbensspjäll, 3-4 cm ca 15 min/sida, vänds flera gånger.

Grillribs, 1-2 cm 4-5 min/sida.

 (TT Spektra)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!