Grillad fläskfile med sallad
4 personer600 g fläskfile
Till marinaden
1 dl ketchup2 msk HP-sås
1 msk vinäger
1 tsk koncentrerad kycklingfond
1 tsk fransk senap
2-3 msk rapsolja
Till servering:
färskpotatisblandad sallad, tomat,
röd lök och färska örter
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
1. Blanda en marinad av vanlig ketchup, HP-sås, vinäger, koncentrerad kycklingfond, fransk senap och rapsolja. Marinaden kan kryddas extra med svartpeppar, chili, flytande honung.
2. Putsa och skiva köttet. Banka ut skivorna lätt och lägg i marinad. Låt stå minst en timme, men gärna längre.
3. Tvätta och koka potatisen med skalet kvar. Riv salladen och blanda med bitar av lök, tomat och hackade färska örter som timjan och basilika. Ringla över olivolja och vinäger, krydda med havssalt och svartpeppar och vänd runt.
4. Grilla köttet över fin glöd. Lägg upp köttet på salladsbädd, garnera med örter och bjud färskpotatis till.