Grillade grönsaker
Det är inte bara kött och fisk som kan grillas. Grillade grönsaker blir ofta minst lika goda. Tekniken är densamma. Först en smakrik marinad och sedan en kort tid över fin glödbädd.
Grillad zucchini med tomatröra
4 personer
3-4 zucchini
Till marinaden:
1 msk matolja
1 msk söt soja
1 msk fint riven, syltad ingefära
1 kryddmått svartpeppar
Till tomatröran:
500 g krossade tomater
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk matolja
salt och vitpeppar
Till servering:
sallad, gärna blandade sorter
råris
1. Blanda samman marinaden. Skiva zucchini på längden och pensla på marinaden. Låt stå en stund.
2. Koka råriset.
3. Hacka löken till tomatröran. Fräs hacket med olja i kastrull. Tillsätt en förpackning krossade tomater och pressa i vitlök. Låt koka upp och sedan sjuda sakta i tio minuter. Ett lock på glänt förhindrar att tomatröran stänker ner halva köket. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Grilla zucchiniskivorna 2-3 minuter på vardera sidan. Lägg upp ris och blandad sallad på tallrikar. Toppa med zucchini och tomatröra.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!