Totalt finns ett 40-tal lådor uppkallade efter landskap och yrken. Gotlandslådan innehåller förstås lamm, vanligtvis kotletter men benfri ytterfile (som är samma kött fast utan ben) förekommer också. Råstekt potatis, sparris och ärter ska också klämmas ner i lådan för att den ska vara komplett.
Helstekt lammytterfile
Äkta lammfile är inte mycket att laga mat av. Det går åt en hel driva för att få ihop till några normalstora portioner. Bättre då med den möra ytterfilen. Den är så mör att den kan stekas direkt i panna och efter några minuters vila på skärbrädan är den färdig att skivas upp. Lammköttet smakar bäst om man steker det medium, det vill säga med lätt rosa mitt. Normalt tar det 5-6 minuter i stekpanna. För att köttet ska bli saftigt och gott bör det vändas ofta och ösas med fett under hela stekningen.Lammytterfilen kan serveras med i stort sett alla såser, men prova gärna tomat- och honungssåsen som balanserar mellan sött och syrligt tack vare honung och vinäger.