Glöggens historia

Övriga2007-11-22 00:00
Glöggens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Till Sverige kom den på 1600-talet under namnet "jungfruvin" vilket var en blandning av rhenvin, socker och inge-fära. Först för ungefär 100 år sedan började glöggen få den smak vi är vana med i dag. Även om man då som nu var snabb att spetsa med allt från konjak till brännvin.

Spetsa försiktigt och låt glöggen i fösta hand ta smak av kryddorna. Genom att lägga glöggkryddorna, det vill säga en bit hel kanel, hela kryddnejlikor, torkad ingefära, kardemummakärnor och en bit pomeransskal i en tättslutande burk tillsammans med en skvätt konjak växer sig glöggsmaken rund och fin. Låt kryddblandningen stå och dra över natten. Sila ner konjaken i kastrull, slå på rödvin och blanda i socker till önskad sötma. Värm försiktigt och bjud som traditionen föreskriver med skållad mandel och russin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!