Alternativa fyllningar kan vara riven pepparrot och tunna tomatskivor eller om man vill vara mer sydeuropeisk lövtunna skivor parmaskinka och riven mozzarellaost.
Själva lövbiffen köper man enklast färdig i butik. Vill man skära sin egen lövbiff bör det ske med tunnbladig filekniv från knappt tinat ox- eller kalvinnanlår.
8 lövbiffar
2 msk Dijonsenap (eller annan senap)
1 liten rödlök
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
2. Lägg ut fyra lövbiffar på arbetsbänken. Bred ut senapsblandningen på biffarna. Lägg på de återstående lövbiffarna och pressa ihop med handen.
3. Hetta upp stekpannan och lägg i lika delar smör och olja som ger bästa stekresultat. Stek biffarna en knapp minut på vardera sidan. Krydda med salt och vitpeppar precis innan köttet lyfts ur pannan. (TT Spektra)