Fruktig och kryddigt

Bulgur med hackad frukt och smakrika kÀrnor frÄn trendigt granatÀpple kan fÄ vem som helst att överge ris, pasta och potatis. HÀr bjuds den fruktiga bulgurblandningen med currystuvade rotsaker och vips vill vi bli vegetarianer alltihop.

Övriga2007-03-01 00:00
Glöm trÄkiga, torra blandningar dÀr smaken kanske finns men knappast mycket mer. Vegetarisk mat inte bara kan utan snarare bör vara bÄde kryddig och fruktig i smaken nÀr sÄ tillÄts. Currystuvade rotsaker Àr inget konstigt. Möjligtvis om man ratar grÀdden, men den gÄr att hoppa över om mejeriprodukter strider mot övertygelsen. Bulgur eller couscous med frukthack Àr egentligen inget nytt det heller, men gott blir det.

Rotsaker pÄ indiskt vis med fruktbulgur

4 personer

1 gul lök

1 msk rapsolja

1 msk curry

3 morötter

1 bit rotselleri

1-2 palsternackor

2-3 potatisar

4 dl vatten

1 dl grÀdde

1 tÀrning grönsaksbuljong

maizena + vatten till redning

salt och vitpeppar

Till fruktbulgur:

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 tÀrning grönsaksbuljong

4 msk hackade russin

4 msk hackad, torkad aprikos

1 granatÀpple

1. Skala och strimla rotsakerna. Skala och hacka löken. FrÀs lök med olja och curry i kastrull. TillsÀtt de strimlade rotsakerna och slÄ pÄ vatten och grÀdde. Smula ner grönsaksbuljongtÀrningen och lÄt allt sjuda sakta ett par minuter. Red av med maizena löst i vatten och sjud ytterligare nÄgra minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Koka upp vatten och en buljongtÀrning. LÀgg i bulgurgryn och sjud dem sakta under lock i cirka 8-10 minuter. Hacka russin och torkade aprikoser. Dela och skeda ur kÀrnorna i granatÀpplet. Blanda bulgur,

frukthack och kÀrnor.

3. LÀgg bulgurblandningen som grund pÄ fat eller tallrikar. Fördela rotsaksstuvningen över. Garnera gÀrna med frukt och grönsaker.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!