Fläsk festmat i det tyska köket
Schnitzel Holstein ska lagas på kalvkött, men det går även att göra schnitzeln på putsat fläskkött. I Tyskland är fläskkött det överlägset vanligaste köttet varför fläskschnitzlar inte ses som något större fusk ens i bättre kök.
Schnitzel Holstein ska serveras med stekt ägg på vilket tunna strimlor ansjovisfile lagts över äggulan.
Schnitzel Holstein
4 personer
4 schnitzlar
3 msk vetemjöl
2 ägg
1 dl veteströbröd
smör och rapsolja till stekning
Till servering
4 ägg
4 ansjovisfileer
1. Se till att schnitzlarna är väl utbankade alternativt tunt skurna. Panera schnitzlarna i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd och stek i lika delar smör och olja. Köttet ska få fin, lite knaprig yta.
2. Torka ur pannan och stek 4 ägg med hel gula. Lägg äggen över schnitzlarna och lägg avslutningsvis en på längden delad ansjovisfile i kors över äggulan. Serveras med varm grönsak och stekt potatis.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!