Fläsk festmat i det tyska köket

Schnitzel Holstein ska lagas på kalvkött, men det går även att göra schnitzeln på putsat fläskkött. I Tyskland är fläskkött det överlägset vanligaste köttet varför fläskschnitzlar inte ses som något större fusk ens i bättre kök.

Övriga2007-11-15 00:00
Köttet paneras som vanligt med vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd utan råg (som är en riktig bov i ströbröd då det får paneringen att brännas vid). Panerad schnitzel ska stekas i ganska rikligt med smör och olja för att få den rätta, lite spröda ytan. Ganska hög temperatur och rikligt med fett gör dessutom, lite motsägelsefullt, att paneringen inte suger upp så mycket fett. Panerat kött som steks vid för låg temperatur fungerar däremot som en tvättsvamp och suger snabbt upp allt fett i pannan.

Schnitzel Holstein ska serveras med stekt ägg på vilket tunna strimlor ansjovisfile lagts över äggulan.



Schnitzel Holstein

4 personer

4 schnitzlar

3 msk vetemjöl

2 ägg

1 dl veteströbröd

smör och rapsolja till stekning

Till servering

4 ägg

4 ansjovisfileer



1.
Se till att schnitzlarna är väl utbankade alternativt tunt skurna. Panera schnitzlarna i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd och stek i lika delar smör och olja. Köttet ska få fin, lite knaprig yta.

2. Torka ur pannan och stek 4 ägg med hel gula. Lägg äggen över schnitzlarna och lägg avslutningsvis en på längden delad ansjovisfile i kors över äggulan. Serveras med varm grönsak och stekt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!