Det är inte svårt att sätta ny smak på vardagsmaten i tider då varje affär har hyllmeter med spännande såser, soppor och kryddor inspirerade av världens alla kök.
Vänd fisken enbart i ströbröd och stek i lika delar smör och olja. Tillbehören är en paprikasalsa med asiatisk sötsur smaksättning samt en thailändsk sås med lime och kokossmak. Avancerat, nej knappast, såsen är en färdig thailändsk soppa som tunnas något med vatten och reds med maizena för att den ganska kryddiga smaken inte ska ta överhand.
600 g hokifile
3 msk ströbröd
1 1/2 msk smör
1 msk rapsolja
salt och vitpeppar
5 dl färdig thaisoppa (Kelda)
1 dl vatten
1 msk maizena + 1 1/2 msk vatten
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 bit purjolök
1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt och vitpeppar
Tillbehör:
basmatiris
lime
färsk vattenkrasse eller koriander
2. Skölj och tärna paprikorna. Strimla purjolöken. Fräs paprika och lök med olja i kastrull. Tillsätt vinäger och socker. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Häll upp thaisoppan i kastrull. Tillsätt lite vatten, koka upp och red av med maizena löst i lite vatten. Sjud såsen några minuter efter avredningen.
4. Stek fisken en minut på vardera sidan i medelvarm panna. Lägg upp och garnera med limeklyfta och färsk vattenkrasse alternativt koriander.