Färska primörrotsaker med fantastisk smak
Nu fylls grönsaksdiskarna med sommarspäda morötter och färsk potatis. Bara att borsta av och njuta. Eller varför inte servera sockerstekta morötter till lättlagade fläsknoisetter.
En nypa socker på grönsakerna kan göra underverk för smaken. Lätt förvällda morotsstavar som steks med smör och kryddas med salt, vitpeppar och en nypa strösocker får fantastisk smak.
Benfri kotlett med svampsås och sockerstekta morötter
4 personer
500 g benfri kotlettrad
2 msk vetemjöl
salt och peppar
smör och rapsolja till stekning
Till såsen:
200 g champinjoner
2 msk smör
1 gul lök
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
smör till stekning av svampen
salt och vitpeppar
Till morötterna:
1 knippe morötter
1 tsk socker
salt och vitpeppar
smör till stekning
1. Borsta och skär morötterna i stavar. Koka stavarna ett par minuter och sila bort vattnet.
2. Skiva och stek svampen lätt. Hacka och smörfräs lök i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med gräddmjölk. Smula i en grönsaksbuljongtärning och sjud såsen ett par minuter. Tillsätt svampen och fortsätt sjuda 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär kotlettraden i centimetertjocka skivor. Vänd skivorna i mjöl och stek i smör och olja. Salta och peppra efter vändning. Ta upp och håll varmt.
4. Stek morötterna snabbt under ständig vändning. Salta, peppra och sockra efter någon minut och fortsätt steka till dess morötterna får början till stekyta utan att bli brända.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!