Färsfyllda paprikor

För alla som var med på 70-talet är färsfyllda paprikor inget nytt. Då var de fyllda paprikorna så vanliga att man nästan tröttnade. Nu är läget det omvända. Här tar vi upp den gamla trotjänaren och toppar med basilikapesto som ger extra smak.

Övriga2006-10-26 00:00
Paprika och pumpa har inget gemensamt, undantaget formen. Men det räcker för att vi ska laga färsfyllda paprikor med tomatsalsa mitt i spökveckan.

Börja med att koka samman en enkel tomatsalsa på krossade tomater, paprika och zucchini. Blanda lite av salsan med brynt färs och basilikapesto samt fyll paprikorna.

Färsfyllda paprikor

4 personer

4 paprikor

400 g köttfärs

2 msk matolja

2 msk basilikapesto

Till salsan:

500 g krossade tomater

1 paprika (eller locken från paprikorna som fylls)

1 zucchini

1 gul lök

1 tsk koncentrerad kycklingfond

1 kryddmått timjan

2 msk matolja

salt och vitpeppar

1. Skär bort lock från fyra paprikor. Skala och hacka löken. Hacka paprikan till salsan samt en zucchini. Fräs allt med olja i kastrull.

2. Späd med krossade tomater och smaka av med koncentrerad kycklingfond och timjan. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Bryn färsen i stekpanna. Blanda färsen med några matskedar salsa samt en matsked basilikapesto. Fyll paprikorna. Placera dem i ugnssäkert fat och gratinera 20 minuter i 200 graders ugn.

4. Lyft över de färdiga paprikorna på tallrikar. Fördela återstående pesto över paprikorna. Garnera med grönsaker, ris, pasta eller couscous och servera resterande salsa till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!