Pasta med quorn
i paprikasås
4 personer
300 g quorn i bitar
2 gula lökar
3 paprikor, gärna olika färger
1 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
rapsolja
2 dl vatten
2 dl mager grädde
maizena
salt och peppar
1 tsk mejram
1 krm mald kummin
1 citron
Till servering:
500 g färsk pasta
blandad grönsallad eller
lättkokta haricots verts
1. Skala och hacka de gula lökarna. Dela paprikorna och ta bort fästen, mellanväggar och kärnhus. Skär fruktköttet i centimeterstora bitar.
2. Fräs lök och paprika med olja i gryta eller kastrull. Tillsätt quorn och vänd runt. Fortsätt med paprikapulver, pressad vitlök, buljongtärning, vatten och grädde. Koka upp och red lätt med maizena. Sjud grytan 5 minuter.
3. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Blanda skalraspet i grytan och fortsätt med mejram, kummin, salt och peppar. Koka pasta och servera blandad grönsallad eller lättkokta haricots verts till.