Falukorv som kebab
Kebab i bröd är snubblande nära svensk husmanskost. Vill man länka ihop köken än mer kan man byta ut kebabköttet mot falukorv. Knäppt, tycker säkert en och annan. Men prova först. Det är inte så galet som det låter.
Man behöver inte vara särskilt lärd i grillning för att klara några korvar på gallret. Men temat korv går att variera mer än så. Vår svenska falukorv kan förvandlas till grillad pitabrödsfyllning skuren i långa, tunna skivor ungefär som kebab. Värm bröden på sidan av grillen, proppa dem nästan fulla med grönsaker och avsluta med några långa bitar grillad falukorv och en kebabdressing. Lättsam sommarmat som brukar gå i de flesta, inte minst yngre som hellre äter mat direkt med händerna än på tallrik.
Att grilla korven i långa skivor gör den lättare att hantera på grillen. Risken för att korven ska glida ner i glödbädden är praktiskt taget obefintlig.
Grillad falukorvskebab
med bröd
4 personer
400 g falukorv
4 pitabröd
salladsgrönsaker
Till dressingen:
4 msk majonnäs, mager
2 msk crème fraiche
1 tsk fransk senap
salt och grovmald svartpeppar
1. Dra av skinnet från falukorven och skär den i tunna skivor på längden. Vass potatisskalare eller osthyvel kan vara bra redskap om man vill ha riktigt tunna skivor.
2. Blanda samman dressingen. Strimla grönsakerna.
3. Grilla korvstrimlorna på väl rengjort galler och värm pitabröden på kanten av grillen. Öppna och fyll bröden med grönsaker och avsluta med grillad korv och dressing.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!