Falukorv på nytt festligt sätt
Lusten talar för wokat eller något annat gott. Tiden för filmjölk och flingor. Känns det igen? Den eviga kampen att hinna med utan att maten kommer på undantag.
Falukorv med curry och banan
4 personer
500 g falukorv
2 gula lökar
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
smör
Till såsen:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 syrligt äpple
1 msk curry
4 dl vatten
1 1/2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl grädde
salt och peppar
1. Dra av skinnet och strimla korven. Strimla även skalad gul lök, purjolök och paprika.
2. Hetta upp grytan och lägg i matfett. Bryn korvstrimlor och hälften av den gula löken. Sänk värmen och tillsätt strimlad purjolök och paprika.
3. Koka currysåsen. Smörfräs resten av den gula löken. Tillsätt ett äpple i bitar och pudra över curry. Låt allt fräsa samman under någon minut. Pudra över vetemjöl och späd med fyra deciliter varmt vatten. Tillsätt koncentrerad kycklingfond och låt såsen koka upp och sjuda minst fem minuter.
4. Smaka av såsen med grädde, salt och peppar. Sila såsen direkt ner i grytan med korv. Blanda ner skivad banan och låt allt bli genomvarmt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!