Falukorv på nytt festligt sätt

Lusten talar för wokat eller något annat gott. Tiden för filmjölk och flingor. Känns det igen? Den eviga kampen att hinna med utan att maten kommer på undantag.

Övriga2006-10-19 00:00
Visst är det ett hopkok på gränsen till det möjliga, receptet på indisk falukorv med curry och banan. Men vad spelar det för roll när det smakar bra. Kombinationen av curry och banan förekommer lite då och då och den kryddiga såsen och söta frukten smakar bra tillsammans. Trots sin milda smak tål falukorv rejäl kryddning. Däremot bör man välja en falukorv av bättre kvalitet, det vill säga med hög kötthalt. Billiga korvar brukar ofta släppa från sig mängder av fett när de hamnar i grytor. Fett som sedan flyter omkring i grytan och ger lite oljig smak.

Falukorv med curry och banan

4 personer

500 g falukorv

2 gula lökar

1 purjolök

1 röd paprika

1 banan

smör

Till såsen:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 syrligt äpple

1 msk curry

4 dl vatten

1 1/2 msk koncentrerad kycklingfond

1 dl grädde

salt och peppar

1. Dra av skinnet och strimla korven. Strimla även skalad gul lök, purjolök och paprika.

2. Hetta upp grytan och lägg i matfett. Bryn korvstrimlor och hälften av den gula löken. Sänk värmen och tillsätt strimlad purjolök och paprika.

3. Koka currysåsen. Smörfräs resten av den gula löken. Tillsätt ett äpple i bitar och pudra över curry. Låt allt fräsa samman under någon minut. Pudra över vetemjöl och späd med fyra deciliter varmt vatten. Tillsätt koncentrerad kycklingfond och låt såsen koka upp och sjuda minst fem minuter.

4. Smaka av såsen med grädde, salt och peppar. Sila såsen direkt ner i grytan med korv. Blanda ner skivad banan och låt allt bli genomvarmt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!