(TT Spektra)
Färsk ananas och quorn går bra ihop och kompletterar man med champinjoner, äpple, lök och curry blir det en spännande mix som kan serveras i portionsskålar eller ännu hellre i skalhalvor av ananas. Förr var det brukligt med stuvningar i ananasskal, men stuvning är inget man direkt längtar efter i vårsolen så här håller vi oss till en lättare variant serverad med blandad sallad och rostade pinjenötter.
Quornfyllda ananashalvor
4 personer
2 ananasfrukter
300 g quorn
100 g färska champinjoner
2 syrliga äpplen
1 gul lök
olivolja
1 tsk curry
salt och peppar
4 msk grädde
1 msk rostade pinjenötter
Till servering:
blandad sallad
ev. ris
1. Dela ananasfrukterna på längden. Skär loss den hårda mittdelen i frukten och lossa därefter det smakliga fruktköttet utan att skära hål på skalet. Ananasköttet delas i bitar.
2. Skär quorn i mindre bitar (eller köp quorn i bitar redan från början). Skiva champinjonerna, hacka löken och ta bort kärnhus och fästen från äpplena innan de skärs ner i bitar.
3. Stek quorn, svamp, lök, och äpple i olja. Tillsätt ananasbitar, curry, salt och peppar. Ringla över grädde och vänd runt i pannan. Fördela blandningen i skalhalvorna. strö över pinjenötter och servera med blandad sallad och eventuellt ris.