4-8 silverlökar
3 dl couscous
3 dl grönsaksbuljong
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1/2 tsk örtsalt
olivolja
2 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong
örtsalt och vitpeppar
1. Skala och skär bort ändarna på lökarna. Tryck ut mitten på lökarna utan att de omgivande lagren går sönder. Pensla "lökformarna" med olivolja och sätt in den i 200 graders ugn i 10 minuter.
2. Under tiden kokas 4 deciliter grönsaksbuljong upp. Slå av en deciliter och rör ner couscousen i resterande. Rör även i timjan, oregano, örtsalt och 1 matsked olivolja. Låt couscousen svälla några minuter vid sidan av spisen och fluffa upp grynen med en gaffel när de svällt färdigt.
3. Ta ut lökformarna och fyll dem med couscous. Pensla allt med olivolja och sätt tillbaka de fyllda lökarna i ugnen.
4. Hacka paprikorna. Fräs hacket 2-3 minuter med olivolja i kastrull. Den som vill tar även med lite av löken som blev över. Slå grönsakerna i mixer och blanda ihop allt med den sparade grönsaksbuljongen. Smaka av med örtsalt och vitpeppar.