Citronkryddad snabbmat

Snabb, snabbare och snabbast. Har man riktigt bråttom är det omelett som gäller. I denna fantastiska rätt förenas kort tillagning med nyttigt resultat, åtminstone så länge man inte äter omelett varje dag.

Övriga2008-01-17 00:00
Stockholm (TT Spektra) Omelett är snabbmat som alla kan fixa. Vispa samman smeten, hetta upp pannan och var snål med fettet. I med smeten, rör med baksidan av en gaffel till dess smeten börjar stelna, låt omeletten sätta sig i fred och stjälp upp. Hur enkelt som helst.

Någon kanske har varit med om att omeletten fastnar i pannan och allt slutar med en enda röra. Då är det hög tid att granska sin stekpanna. Antingen har ytbehandlingen släppt eller också är den inte riktigt ren. Ny panna eller ett par tag med diskborsten är lösningen på problemet.

Citronomelett med räkor

2 personer

5 ägg

2 msk vatten

1 citron

rapsolja

salt och vitpeppar

skalade räkor

1. Tvätta citronen noga och riv av det yttersta gula skalet. Dela citronen och pressa ut saften i en skål.

2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten och vispa till slät smet. Salta och peppra lätt.

3. Hetta upp en ren stekpanna. Tillsätt minimalt med fett och vicka pannan. Tillsätt äggsmeten och rör i pannan med baksidan av en gaffel. Om man har teflonpanna måste man ha en plast- eller trägaffel. När omeletten börjar stanna får den grädda färdigt i fred. Vik ihop och vicka upp på fat (en portionsomelett vickas upp direkt på tallrik).

4. Garnera med grönsaker och räkor. Droppa över citronsaft och servera direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!