Blankt, sött och grillat
Glaze kan vara skillnaden mellan mat som smakar så där och succe. Det gäller speciellt vid grillning av grönsaker. Några avslutande penseldrag med glaze lockar fram det blanka, söta och smakfulla på ett förunderligt sätt.
Efter avslutad grillning rivs de brända täckbladen bort och majskolvarna får en avslutande honungsglaze innan de serveras med blandade salladsgrönsaker.
Grillade majskolvar med honungsglaze
4 personer
4 majskolvar
Till marinaden:
2 msk rapsolja
det rivna skalet av en citron
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk salt
Till honungsglazen:
3 msk flytande honung
1 msk citronolja
1. Riv bort det yttersta, gula skalet från en citron. Dela och pressa ur en matsked citronsaft ur frukten.
2. Lägg skalraspet i en skål och slå på citronsaft, olja och salt. Låt stå 15 minuter. Sila och pensla majskolvarna med marinaden. Låt majskolvarna ligga 30 minuter innan de grillas cirka 10-12 minuter över fin glöd.
3. Ta upp majskolvarna och pensla dem med honung- och citronolja som blandats i skål. Serveras gärna med andra grillade grönsaker, exempelvis paprika, lök och zucchini som behandlas på samma sätt samt en fräsch blandad sallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!