Här rör vi till begreppen ytterligare genom att toppa salladen med friterade bläckfiskringar.
300-400 g panerade bläckfiskringar
200 g fetaost i tärningar
100 g haricots verts
100 g svarta oliver
2 rödlökar
2 tomater
1 huvud isbergssallad
1 litet huvud rossisallad
Till vinägretten:
2 msk olivolja
1 msk mild vit vinäger
1 vitlöksklyfta
1 nypa flingsalt
ett par varv på
svartpepparkvarnen
Dessutom:
olja till fritering av
bläckfiskringarna
1. Strimla salladen grovt. Skiva löken. Förkoka haricots verts i lättsaltat vatten. Skär tomaterna i skivor.
2. Blanda vinägretten, det vill säga olja, vinäger med en pressad eller riven vitlöksklyfta, flingsalt och svartpeppar.
3. Lägg en bädd av blandad sallad, lök, tomater och haricots verts. Strö över fetaost i tärningar och oliver. Fördela vinägretten över salladen.
4. Hetta upp 2-3 dl olja i kastrull. När oljan är 160 grader friteras bläckfiskringarna i omgångar. Låt de färdiga bläckfiskringarna mellanlanda på hushållspapper innan de läggs på salladen, allt för att minska på onödigt fett.