Ostens konsistens medger att den kan stekas, ja till och med grillas, utan att smälta. Skär osten i centimetertjocka skivor, pensla med olivolja och lägg i het, gärna räfflad grillpanna. Ett par minuter på vardera sidan, sedan är det bara att njuta med sallad och vinägrett. Serveras med sallad, gott bröd, citron och färsk mejram. Torrt vitt vin eller iskallt mineralvatten är bästa dryckesval till den här ovanliga osträtten.
4 centimetertjocka skivor
halloumi
1 msk olivolja
Till servering:
blandad salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk grovmald svartpeppar
citron
färsk mejram
1. Skär osten i centimetertjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja. Blanda samman vinägrett av tre delar olivolja, en del vinäger och lite grovmald svartpeppar.
2. Skölj och riv sallad från olika salladssorter. Arrangera salladen i skål. Dekorera tallrikarna med citronklyftor och färsk mejram.
3. Stek osten ett par minuter på vardera sidan, gärna i räfflad grillpanna. Lägg de färdiga ostskivorna på salladsbädd och servera med vinägrett och gott bröd till.