(TT Spektra)
Till sist, potatis som bakas ska aldrig folielindas. Folien gör att potatisen blir blöt och trist. Stick några hål i skalet och in i ugnen. Folie kan på sin höjd bli aktuellt om potatisen ska varmhållas efter tillagning.
Bakad potatis Cafe de Paris
4 personer
4-8 bakpotatisar
Till smöret:
100 g smör
1 tsk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm curry
1 krm dragon
1 krm paprikapulver
1 tsk Dijonsenap
1 uns cayennepeppar
några droppar worcestershiresås
1 tsk chilisås på tomatgrund
1. Ta fram smöret i god tid så det hinner få rumstemperatur. Blanda smöret med alla kryddor. Kyl smöret lätt före servering, men bara så pass att det blir fast. Iskallt aromsmör eller ännu värre fryst smör tappar smak.
2. Tvätta potatisarna och perforera skalet med en potatissticka, tandpetare eller knivspets. En handfull små hål i skalet runt om förhindrar att potatisarna exploderar under bakningen.
3. Baka potatisen utan folie, gärna liggande direkt på ugnsgallret, i 175 graders ugn cirka 45-60 minuter beroende på storlek. Servera potatisarna med blandad grönsallad alternativt bönsallad om man vill ha mer proteinrik kost.