Avsluta med grillad frukt
Låt inte grillen kallna efter det att varmrätten kommit på bordet. Även desserter kan vinna på att ta vägen via grillen.
Lägg den grillade frukten i små högar och ringla över flytande honung i rimlig mängd. Krossa några sockerbitar i mortel och fördela krosset över samt avsluta med att riva mörk choklad över hela härligheten. Mot den varma frukten, smältande chokladen och krispiga sockret kontrasterar några klickar iskall, krämig ricottaost. Bättre, och mer överraskande, kan man knappast avsluta midsommarfesten.
Grillad frukt med spännande tillbehör
4 personer
1 färsk ananas
1 liter färska jordgubbar
2 fasta bananer
Till serveringen:
några matskedar kyld ricottaost
2 msk flytande honung
4 sockerbitar
1 bit mörk choklad
citronmeliss
1. Skala och skär ananasen i knappt två centimeter tjocka skivor. Skala och klyv bananerna på mitten. Dela jordgubbarna i halvor tvärs genom fästet. Grilla frukten över inte alltför stark värme. Lägg upp den grillade frukten på tallrikar.
2. Droppa över lite flytande honung. Krossa sockerbitarna i mortel och strö krosset över. Avsluta med att riva mörk blockchoklad över hela uppläggningen och dekorera med citronmeliss.
3. Lägg några klickar iskall ricottaost på varje tallrik och servera bums.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!