Avsluta med grillad frukt

Låt inte grillen kallna efter det att varmrätten kommit på bordet. Även desserter kan vinna på att ta vägen via grillen.

Övriga2007-06-14 00:00
Att droppa några skalade frukter på gallret och låta dem mjukna i värmen är inget nytt för den som grillar ofta och mycket. Men att bjuda dem med italiensk ricottaost kanske får en och annan att lyfta på ögonbrynen.

Lägg den grillade frukten i små högar och ringla över flytande honung i rimlig mängd. Krossa några sockerbitar i mortel och fördela krosset över samt avsluta med att riva mörk choklad över hela härligheten. Mot den varma frukten, smältande chokladen och krispiga sockret kontrasterar några klickar iskall, krämig ricottaost. Bättre, och mer överraskande, kan man knappast avsluta midsommarfesten.



Grillad frukt med spännande tillbehör

4 personer

1 färsk ananas

1 liter färska jordgubbar

2 fasta bananer

Till serveringen:

några matskedar kyld ricottaost

2 msk flytande honung

4 sockerbitar

1 bit mörk choklad

citronmeliss

1. Skala och skär ananasen i knappt två centimeter tjocka skivor. Skala och klyv bananerna på mitten. Dela jordgubbarna i halvor tvärs genom fästet. Grilla frukten över inte alltför stark värme. Lägg upp den grillade frukten på tallrikar.



2. Droppa över lite flytande honung. Krossa sockerbitarna i mortel och strö krosset över. Avsluta med att riva mörk blockchoklad över hela uppläggningen och dekorera med citronmeliss.



3. Lägg några klickar iskall ricottaost på varje tallrik och servera bums.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!