Avokado med tångkaviar

Tångkaviar är ett vegetariskt alternativ till traditionell kaviar. Tångkaviaren har inte bara utseendet gemensamt med vanlig kaviar, faktiskt är även smaken förvillande lika.

Övriga2007-11-15 00:00
Tångkaviar finns både i en röd och svart variant, passar utmärkt tillsammans med avokado som vegetarisk för- eller lätträtt. Den något salta tångkaviaren går bra ihop med smaken av mogen, nästan lite smörig avokado.

Tips för urkärning

Ett bra tips när avokadon ska kärnas ur är att använda en kniv med vass spets.

Lägg avokadon på skärbrädan och skär ett snitt på vardera sidan. Försöker man skära runt om i ett enda snitt är risken stor att snitten inte möts på samma ställe med en ful kant som följd.

Vrid de två delarna lätt så att ena halvan lossnar från kärnan. Slå försiktigt fast knivspetsen i kärnan.

Sedan går det lätt att bara lyfta bort kärnan.



Avokado med tångkaviar

4 personer

2 mogna avokado

1 burk tångkaviar

1 finhackad rödlök

2 citronklyftor

ruccolasallad

2 tomater

färsk timjan eller mejram



1. Skölj avokadon och dela frukterna på längden. Ta bort kärnan och skär bort en bit undertill så frukthalvan står stadigt på tallriken.

2. Finhacka rödlök och skär klyftor av citron och tomat.

3. Fyll hålet efter kärnan med tångkaviar och strö över lite hackad lök.

4. Arrangera avokadohalvorna på salladsbädd och garnera med citron, tomat och färska örter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!