Nötkött vill de flesta ha lätt
rosagrillat. Att grilla biff i bit med rosa kärna som resultat kräver erfarenhet eller stektermometer. Helstekt kött med volym, alltså inte tunna spjäll, bör packas in i folie och läggas att dra tio minuter innan det skivas upp. Är man för snabb med kniven slutar det med att all köttsaft rinner ut och köttet blir torrt.
Missa inte receptet på vitkålssallad. Den färska är mild och mjuk, nästan som isbergssallad. Supergod att servera till grillat fläskkött, men snudd på lika god till det mesta som lyfts av grillen. Gör gärna salladen i god tid då den vinner på att få några timmar, eller mer, i kylskåp.
Nästa vecka: Bjud hem släkt och vänner på en härlig vårmiddag. Gärna stek som i gamla tider men med nya, spännande tillbehör. Nästa vecka kommer tips och recept.
Bild 1: Härliga dofter. Det sprids underbara dofter när revbenssidan ligger över glöden.
Foto: Dan Strandqvist
Bild 2-3: Grillade revben. Hel revbenssida med smak av timjan och ingefära är enkel grillning med massor av smak.
Foto: Dan Strandqvist
Bild 4-5: Ljummen sallad. Grillade korvar med olika smak och styrka som går raka vägen från grill till salladsskål ger en sallad som de flesta uppskattar.
Foto: Dan Strandqvist