Luletjej designar årets majblomma

För första gången sedan starten 1907 har majblomman blivit prickig, närmare bestämt röd med svarta prickar som en nyckelpiga.

12 januari 2017 16:37

”Ja, i år har Majblomman en extra tydlig symbolik, tack vare sitt mönster. Nyckelpigan är ju ett litet nyttodjur på mikronivå, och Majblomman är en nyttoblomma som gör skillnad i barns vardag”, säger Majblommans generalsekreterare Lena Holm i ett pressmeddelande.

För utformandet svarar 11-åriga Miranda från Luleå.

”Under flera år har vi fått in många spektakulära förslag från barn över hela landet, och inför jubiléet kunde vi äntligen ge majblomman ett mönster. Ett konstnärligt designråd fick välja sin favoritblomma och det blev Mirandas fina”, säger Lena Holm.

Försäljningen, eller snarare insamlingen, startar den 6 april och väntas engagera omkring 80 000 barn runt om i landet. (TT)

Majblomman

Sedan 1907 arbetar Majblomman för att förbättra barns villkor i Sverige. Insamlingen bygger på att barn hjälper barn genom att sälja majblommor.

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation med 650 lokalföreningar.

Organisationens vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.

Majblomman ger bidrag till enskilda barn, skolaktiviteter och forskning om barn och driver också ett sommarläger.

Källa: Majblomman (TT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!