Flygturer inställda på grund av dimma

Två flygavgångar har ställts in till och från Skellefteå airport på onsdagsmorgonen. Det gäller 09.20-landningen på Skellefteå airport och 09.45-avgången mot Arlanda.

11 september 2019 10:06

Flygplatschefen Robert Lindberg berättar att de ställs in på grund av morgonens väderförhållanden. Vädret ställde även till det på flygplatsen i går.

– Det har varit alldeles tjockt här på morgonen. I morgon får vi nya banan i drift och och då kommer vi att kunna starta upp banbelysningen på ett annat sätt, så det är väldigt olyckligt att vi har fått den här väderleken nu, säger Robert Lindberg.

– Men med den molnbas som vi har nu så hade det nog varit omöjligt att landa hur som helst. Oavsett vilka hjälpmedel man har så måste man ha sikt, tillägger han.

Vad händer med passagerarna som skulle landa i Skellefteå?

– Jag måste återkomma om det, säger Robert Lindberg.

Resenärer som berörs uppmanas vända sig till sitt flygbolag för mer information.

Hur påverkas era möjligheter av invigningen av den nya rullbanan?

– Först och främst så kommer vi kunna ha inflygningslampor igång i båda banriktningarna, det kommer att underlätta. Sedan kommer det ta några dagar innan instrumentlandningssystemet också är igång, säger Robert Lindberg.

Enligt planen ska inflygning av systemet ske på fredag och på tisdag.

– Vi får bara hålla tummarna att inte väderleken spelar oss ett spratt under den tiden. Det är lite känsligt medan vi inte har allting uppe och snurrar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson/Norran

Ämnen du kan följa