Wisam Gharzoul är född och uppvuxen i Piteå och direkt född in i restaurangbranschen..
– Jo, eftersom min pappa drivit restaurangerna Pigalle och Furuborg, säger han.
2008 flyttade han till Östersund. I dag driver han restauranger i Östersund, Sundsvall och Umeå.
Specialiten på menyn är pizza, sallad och pasta och och nu kan Wisam Gharzoul titulera sig Sverigemästare som pizzabagare.
– Det började med att jag skickade in en video om mig själv som bagare. Efter det tog en jury ut åtta deltagare till en semifinal och där kom jag med, berättar Wisam Gharzoul.
Fyra gick vidare till torsdagens final i Göteborg. Wisam Gharzoul var en av dem. Väl i final sopade han banan med konkurrenterna sedan han bakat en mycket speciell variant.
– Pizzadegen bestod av surdeg. Sedan lade jag på pumpakräm, rökt sidfläsk, grönkålschips, pixlad pumpa och rostade mandlar, förklarar han.
Det receptet kittlade juryn. Wisam Gharzoul vann och tog hem SM-titeln i pizzabakning.
– Det viktigaste när man bakar pizza är degen. Den betyder 80 procent för att det ska bli bra, säger han.
Priset efter bedriften är en resa till en pizzakademi i Italien. Det blir senare, men redan nästa vecka åker den före detta Pitebon till pizzans förlovade land.
– Jag ska dit och träffa leverantörer.
Frågan är om den vinnande rätten hamnar på restaurangmenyn?
– Den är inte där än, men det kommer, lovar Wisam Gharzoul.