Bland plastsvärd, pistoler, hattar och till och med en plasttraktor hittar de vad de behöver. Att det handlar om teater och även film blir snart tydligt.
- När vi hörde om projektarbetet förra året, visste vi att vi ville göra något annorlunda, vi var trött på vanliga arbeten, säger Simon Lundberg.
De tre killarna går sista året på samhällsprogrammet på Strömbacka. Inspiration till sin teater fick de från en föreställning som de såg i skolan och så småningom föddes iden om hur det skulle bli.
Tidernas Filmgala
- Tidernas Filmgala blev titeln på pjäsen. Man skulle kunna förklara den som en lokal filmgala, där vi är värdar och sedan hoppar in i olika klipp ur de nominerade filmerna, förklarar Samuel Stenberg.Alla tre tycker att det var tur att de började i tid, för det var mycket mer arbete än vad de hade räknat med. De säger att de satt på en lektion i engelska och listade ut vilka filmer de ville ha med på sin gala.
- Efter att vi lämnat ut en enkät för att få reda på vilka filmer skolans elever helst ville se, valde vi sedan ut vilka som kom med. Det blev mest moderna filmer, sådana som många unga kan känna igen, berättar Samuel Stenberg.
- Även vuxna verkar ha gillat det vi gjort, det har de sagt i efterhand, fyller Nikolaus T. Larsson i.
Nervöst hur allt skulle gå
När manuset var klart var det dags för grabbarna att börja repetera, och här kommer det som de tycker har varit lite svårare.För att få allting att klaffa behövde de folk som hjälpte till på sidan om.
- Det var lite nervöst hur allt skulle gå innan, säger Samuel Stenberg.
- De visste inte hur vi ville ha det, men allt gick fint till slut, tycker Nikolaus T. Larsson.
För att ha råd med all rekvisita var pojkarna även tvungen att skaffa fram sponsorer, vilket också var jobbigt, men de tycker att de flesta var positiva mot dem.
Egentligen var det inte tänkt att de skulle ha en föreställning för allmänheten, men så blev det.
- Det var ett krav från sponsorerna, att vi även nådde ut till allmänheten. Fast det ger oss ju bara chansen att visa fler vad vi gjort, tycker Samuel Stenberg.
Personer de pratat med som sett pjäsen har varit nöjda och många har påpekat att det inte syns att grabbarna är amatörer. Nikolaus T. Larsson hävdar dock att de lever mycket på skämten och att det går snabbt.
En komedi rakt igenom
- Om vi inte var roliga skulle ingen tycka det var bra, så hela pjäsen är en komedi, förklarar han.De är alla överens om att trots allt arbete var det värt det, och att det ska bli himla kul att visa upp sitt verk ytterligare en gång på torsdagskväll efter påsklovet.
Efter diverse finputsningar så hävdar Samuel Stenberg att det blir den bästa föreställningen de kommer att göra.
- Hoppas bara många ungdomar kommer och tittar på vad vi gjort, säger Simon Lundberg.