Sprickan total vid motorgården

Splittringen inom Piteå motorgård i Öjebyn är total. För en dryg vecka sedan valde Tobias Morin att släppa ordförandeklubban med ett år kvar på posten.

Öppen. Det finns de som hävdar att Piteå motorgård är på väg att bli ett rent tillhåll för MC-klubben Mosquito choppers. Något som dess företrädare tillbakavisar och förklarar att den ska vara öppen för alla medlemmar. (Arkivbild)

Öppen. Det finns de som hävdar att Piteå motorgård är på väg att bli ett rent tillhåll för MC-klubben Mosquito choppers. Något som dess företrädare tillbakavisar och förklarar att den ska vara öppen för alla medlemmar. (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist

ÖJEBYN2016-02-18 05:00

PT har tidigare beskrivit känslorna bland medlemmarna som bedriver sina motorintressen på fritiden ute på motorgården.

På den ena sidan de med ett uttalat intresse för att skruva i bilar och på den andra, mc-klubben Mosquito choppers som företrädesvis föredrar motorcyklar.

LÄS OCKSÅ: "Ett motorintresse som delar föreningen"

Vid senaste årsmötet beskrevs en kupp ha ägt rum när fyra av de fem styrelseplatserna besattes av de som är kopplade till mc-delen av föreningens medlemmar. Endast Tobias Morin, som även tillhör Street cruisers, bilsidan, blev kvar från den gamla styrelsen.

Anledningen till det var att han var sedan tidigare var vald som ordförande för två år och således inte omfattades av styrelsevalen.

Redan då uttryckte Morin en viss besvikelse och ansåg att medlemmarna med bilintresset i första hand, kuppats bort.

Den sjunde februari tog han beslutet att frånsäga sig ordförandeskapet i föreningen.

– Jag har inget förtroende för den sittande styrelsen helt enkelt, motiverar han sitt beslut.

Och han tvekar inte att beskriva situationen ute på motorgården som en splittring.

– Visst är det så, säger Morin.

Uppgifter gör även gällande att ett antal medlemmar från den ursprungliga föreningen är ute och söker ny lokal.

– Finns säkert dom som är ute och söker, säger han.

Att det är en splittring vill motorgårdens vice ordförande tillika presidenten i Mosquito choppers, Gunnar Thungren inte riktigt hålla med om.

– Jag tycker det är aningen uppförstorat. Vi har ju i grunden samma motorintresse. Vi är alla medlemmar i Piteå motorgård, säger han.

Antydningar om att Mosquito choppers är en mc-klubb som hyllar element inom den kriminella motorcykelvärlden avfärdar han också med bestämdhet.

Bakgrunden till såna antydningar skulle vara att medlemmarna i Mosquito choppers bär västar. Västar som är utformade enligt det som brukar kallas Sverigemodellen och som i sin tur skapats enligt den modell som Hells Angels angivit.

Att bära mc-väst enligt Sverigemodellen förpliktigar till att ställa upp om Hells Angels så begär.

Rent teoretiskt skulle Mosquito choppers vara skyldiga att upplåta Piteå motorgård till HA om de skulle dyka upp i Piteå och så begärde.

– Det skulle vi aldrig göra. Vi har inga sådana kopplingar, säger Gunnar Thungren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om