Restaurang Hjärtat högtidligt invigd

Det var nöjda elever som invigde Solanderskolans nya restaurang på tisdagen. Det firades med sång, invigninsgtal och det serverades en extra festlig skollunch.

På tisdagen invigdes Solandetskolans restaurang Hjärtat.

På tisdagen invigdes Solandetskolans restaurang Hjärtat.

Foto: Gunnar Westergren

ÖJEBYN2014-05-13 19:25

Eleverna hade önskat tacos och coca-cola till invigningslunch och det blev ett riktigt fredagsmys även fast det bara var tisdag. Restaurangen öppnades redan i januari men det är inte förrän nu det har blivit dags för invigning.

– Det känns jättebra, nu är vi nöjda, säger Maria Johansson Lind, arbetsledare vid Måltidsservice.

Piteå kommuns måltidsservice har tillsammans med elever, rektorer och pedagoger arbetat fram konceptet och namnet, restaurang Hjärtat, är det eleverna som föreslagit och röstat fram.

Samarbete

Fokus har varit att helheten ska bli bra.

– Vi har haft ett nära samarbete med eleverna utifrån att det inte bara är vad som serveras på tallriken som avgör om måltiden är attraktiv, smakar gott och blir uppäten. Det är helheten vid skolan som gör att måltiden vid restaurangen blir en bra upplevelse. I den nya restaurangen har vi därför jobbat med ljuddämpande material i både golv, väggar och tak. Men också med information vad som finns i salladsbuffén, presentationer av dagens meny och information för allergier, säger Maria Johansson Lind.

Nöjda elever

Edwin Nordqvist, ordförande i eleverådet, höll invigningstalet och klippte bandet.

– Vi har aldrig haft så god mat som vi har nu, säger han.

Det får han medhåll om.

– Det är mycket bättre än gamla matsalen, det är mer hemtrevligt och det är godare mat, resonerar Jasmine Björklund, Sebastian Thelin och William Stubbfält, från elevrådet.

"Det märks"

Att eleverna är nöjda märker också kocken Anders Thorell som möter dem varje dag.

– Det märks att de trivs, säger han.

Matsalen är borta.

– Matsal för mig är ett gammalt förlegat ord. Varför inte kalla det för restaurang när det finns en buffé med fräscha och fina sallader, när det är rent och snyggt och de får ett proffsigt bemötande, säger Anders Thorell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!