"Det ska vara mycket fyllning"

Samir Faraj på SOS pizzeria i Öjebyn är inte förvånad över placeringen på "pizzatopplistan" och förklaringen är enkel: Snåla inte med fyllningen.

Samir Faraj, SOS pizzeria i Öjebyn, vet att stället är populärt bland Piteåborna. "Det gäller att inte snåla med fyllningen", säger han.

Samir Faraj, SOS pizzeria i Öjebyn, vet att stället är populärt bland Piteåborna. "Det gäller att inte snåla med fyllningen", säger han.

Foto: Catrin Renlund

Öjebyn2023-04-25 07:00

Det är Samir Faraj och hans hustru Marwa Alkhamisi som äger SOS pizzeria i Öjebyn sedan två år. De har en gedigen erfarenhet i branschen.

– Jag jobbade på Porsnäskiosken i Norrfjärden i tolv år. Sedan var jag busschaufför fyra år, men ville tillbaka till pizzabakandet, säger han.

När han får frågan om han är förvånad över att SOS pizzeria fick en tredjeplacering i PT:s pizzakoll och etta bland pizzerior som gör "vanliga" pizzor, är han inte förvånad.

– Nej, faktiskt inte. Vi vet hur man gör pizza och att vi är populära i Piteå. Det kommer till och med folk från andra byar och äter här.

– Även de som bor i stan och har nära till andra pizzerior kommer hit, fyller Marwa i.

Samir tycker inte att man ska välja de billigaste ingredienserna trots att allt blivit dyrare.

– Och det ska vara mycket fyllning, vi är inte snåla. Om man är snål så tappar man kunder, säger Samir.

Vilken pizza är populärast?

– Alla går bra, de klassiska som kebabpizza och vesuvio är favoriter för många. Men det är nog ändå oxfilépizza som går bäst.

De berättar att det är ett bra betyg när restauranggästerna frågar efter en kartong för att ta hem det som blir över.

Trots pizzerians popularitet funderar paret på att hålla stängt en dag i veckan.

– Vi är väldigt slitna då båda jobbar tolv timmar per dag, klockan 09 till 21. Vi är aldrig lediga eftersom det är svårt att hitta folk, särskilt en utbildad pizzabagare, säger Samir Faraj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!