Kullenskolan håller stängt på måndag

Kullenskolan håller stängt på måndag på grund av den omfattande skadegörelsen som skolan utsattes för under natten till lördag.

Kullenskolan håller stängt på måndag. Föräldrar uppmanas att hålla sina barn hemma. (Arkivbild)

Kullenskolan håller stängt på måndag. Föräldrar uppmanas att hålla sina barn hemma. (Arkivbild)

Foto: Frida Enberg

Öjebyn2019-10-06 14:36

Piteå kommun meddelar i ett pressmeddelande att skolan håller stängt under måndagen. Information gällande tisdagen och framåt lämnas till vårdnadshavare under måndagen. Föräldrar uppmanas ta kontakt med mentor eller rektor vid frågor.

– Teknikerna hinner inte klart med saneringsarbetet till på måndag. De måste få jobba på och göra skolan i brukbart skick igen, säger rektorn Jennie Bodin.

Hon beskriver den rådande situationen som en krissituation.

– Vi har uppmanat de vårdnadshavare som har möjlighet att hålla sina barn hemma imorgon. Vi förstår att alla inte kan det. Vi hänvisar de som behöver lämna sina barn att komma till fritidsverksamheten på gamla gympan i Öjebyn, säger Jennie Bodin.

Hon kan i nuläget inte lämna något besked om när skolan kan öppna igen.

– Det blir först imorgon (måndag) jag kan lämna något besked i den frågan, det beror på hur det går för teknikerna på plats, säger hon.

Hittills har rektorn främst arbetat med organisatoriska frågor kring skadegörelsen, men under den kommande veckan kommer ett samtalsarbete också att inledas med lärare och elever. 

– Det är jättesorgligt det som har hänt, verkligen olyckligt. Än så länge har jag inte hunnit prata så mycket med varken vårdnadshavare eller elever, säger Jennie Bodin.

Det var under natten till lördag som en gärningsperson tog sig in på skolan och begick omfattande skadegörelse på i princip hela skolan. Flera fönsterrutor krossades och gärningspersonen lämnade också blodspår efter sig.

Skadegörelsen omfattar i princip hela skolan. (Arkivbild)
Skadegörelsen omfattar i princip hela skolan. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!