För tre år sedan var hörselklasserna vid Björklunda- och Solanderskolan nedläggningshotade när tjänstemännen tog fram ett sparkrav.
Det föranledde stora protester men på barn- och utbildningsnämndens (BUN) sammanträde var nedläggningen borttagen.
Däremot fick hörselklasserna en vardagsbesparing på 120 000 kronor.
Under 2019 ska BUN spara igen och då försvinner en tjänst från hörselklasserna när enheten ska spara 500 000 kronor.
Enligt Linn Dahlbäck, rektor vid hörselklasserna, är det ingen fara eftersom det inte är några nya sökande eller i kö till hörselklasserna.
– Det blir färre barn och man kan inte ha lika mycket personal med bara sex elever. Det är inga barn som fylls på och det blir naturligt med en besparing, säger hon.
Trenden just nu är att elever med hörselnedsättning integreras i skolorna där de bor istället för att välja hörselklasserna.
– Om vi säger att man bor i Hortlax vill man vara med sina kompisar och inte åka till Öjebyn. Föräldrar väljer att placera sina barn i sin hemskola istället för i hörselklass, och det förstår jag. Ser vi övertid tror jag att det här kommer att svänga. Det går i vågor och just nu är det inne att barnen ska vara med sina kompisar.
Den lärare som arbetat i hörselklassen i lågstadiet kommer istället återgå i den vanliga verksamheten på Björklundaskolan.
– Om vi hade haft barn hade vi fått behålla alla tjänsterna. Men vi har inga i kö eller som söker till hörselklassen.