Hembakt dominerade på Öjebyns höstmarknad

Hembakt bröd på längden och tvären, stickade vantar, hemlagad sylt och saft och ortens honung. Utbudet på Öjebyns höstmarknad var varierat trots att försäljarna var få. Endast ett femtontal marknadsstånd stod uppställda i en ring utanför Margretelund.

ÖJEBYN2013-09-30 06:01

Med tonvikt på hembakt bröd avlöpte årets upplaga av Öjebyns höstmarknad. Mjukkakor, kanelbullar, småkakor, pajer och chokladbollar. Fika fanns det gott om och det var mest det som hamnade i besökarnas påsar.

Rut Olsson brukar besöka höstmarknaden varje år men är rädd för att den kommer att försvinna.

Traditionell brödförsäljning

– Det känns betydligt mindre än tidigare och den skördeprägel som funnits tidigare är nästan borta. Nu är det mest bullar som säljs, sade Rut Olsson, som själv hade köpt en burk ortens honung – och en bullpåse.

Ett par som sålde bröd och som gjort det varje höstmarknad sedan många år var Britta Åström och Elsy Lundström.

– Det har blivit en tradition att vi kommer hit och säljer rågkakor. Vi säljer bara en gång per år och det är här. Vi bakar dem i vedeldad ugn i Lillpite, sade Britta Åström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!