Godisproffset öppnar i Öjebyn

Efter en höst av väntan är det klart. Inom kort öppnar nybildade bolaget Godisproffset AB butik i gamla Lösviktshusets lokaler i Öjebyn.

Åsa Lindgren ska sköta ruljangsen i Godisproffsets butik.

Åsa Lindgren ska sköta ruljangsen i Godisproffsets butik.

Foto: Tommy Norin

ÖJEBYN2015-12-01 14:05

Just nu fylls butiken med varor som godis och tobak där ägaren Pasha Barzengiy och sambon Åsa Lindgren planerar för en öppning inom kort.

Pasha Barzengiy driver sedan 2004 restaurangen Pitstop. När Lösviktshuset gick över styr i våras lade han anbud på konkursboet.

– Men budet accepterades inte, säger Pitstops:s ägare.

Lösvikshuset stängde för gott, och senare blev Barzengiy kontaktad av fastighetsägaren Lars Sandin.

– Han frågade om jag ville börja om med något och jag sade ja, säger Barzengiy.

Nu ska nybildade bolaget Godisproffset AB driva affär i en mindre lokal som renoverats av Lars Sandin.

– Sedan Lösvikthuset stängde har folk ofta kommit in till oss och frågat om de får köpa exempelvis mjölk. Det har blivit alldeles för lugnt här sedan den förra verksamheten lades ner, men nu blir det liv i området igen, säger Åsa Lindgren.

Livsmedel och släpvagnar

Hon ska sköta Godisproffset tillsammans med arbetskollegan Rawest Barzengiy.

Pasha Bargenziy säger att butiken kommer att erbjuda en del livsmedel förutom godis och drickor, det blir också möjligt att som tidigare, hyra släpvagnar. Den verksamheten har tagits över av Lars Sandin.

Pitstops ägare tror det finns möjligheter att få lönsamhet på Godisproffset trots att den tidigare godisförsäljningen gick i konkurs.

– Lokalen är mindre och med det blir hyran lägre. Det handlar om att jobba hårt och det finns en efterfrågan. När jag startade Pitstop för elva år sedan var det kaos i det restaurangbolag som konkursat. Men jag fick Pitstop lönsamt och det blir likadant med Godisproffset, säger Pasha Barzengiy.

Barzengiy Restaurang AB (Pitstop) omsätter cirka sju miljoner kronor per år med fem anställda. 2013/2014 redovisade bolaget 770 000 kronor i positivt resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om