Stämningen är god och med i bilen finns också musikerna Mattias Andersson och Johan Tegheim som ska hjälpa till att kompa.
- Det är hela skillnaden att ha musiker på lektionerna! Jag behöver inte springa fram och tillbaka och slå på och av en bandspelare hela tiden. Sedan blir det en helt annan kvalitet med levande musik.
Barfota håller hon i undervisningen i skolans gympahall. Först dansar ettorna, sedan sexårseleverna och till sist tvåorna, innan det är dags för lunch i matsalen.
Köper danslektioner
Skolorna i Piteå kommun köper danslektioner av Piteå Musik- och Dansskola och betalar extra för musiker som ackompanjerar.
Kullenskolan är den skola som köper in mest och här tillbringar Liselott större delen av sina onsdagar.
- Eleverna ser mig som en av lärarna på skolan och det är ju roligt! Ju mer man är på en skola, desto mer lär man känna barnen.
Så är det dock inte på alla skolor. Under en vecka besöker Liselotte nio skolor runt om i kommunen, på många håller hon bara en 40-minuters lektion, packar ihop, sätter sig i bilen och kör till nästa.
- Man gör det bästa man kan av tiden, men naturligtvis är det inte samma sak.
Träffas sällan
Liselott upplever jobbet som stressande i perioder, men får samtidigt kickar av just positiv stress, som kanske handlar om att jobba med ett tema eller sätta ihop en stor dansföreställning.
Sina kollegor på Piteå Musik och Dansskola träffar hon en gång i veckan för planeringsarbete.
- Jag vet inte hur det är på andra jobb där man umgås hela dagarna, men vi hinner verkligen inte tröttna på varandra. Det är alltid roligt att ses.
Efter nian sökte sig Liselott till dansgymnasiet i Umeå. Där fick hon också chansen att testa på livet som professionell dansare i en musikal. Men hon kände ganska snart att det inte var hennes grej.
- Det var jättekul och lärorikt, men också slitsamt. Jag kom på att jag nog hellre ville undervisa.
Efter Umeå blev det en förberedande yrkesdansarutbildning på Kulturrama i Stockholm och sedan danshandledarutbildning på folkhögskola i Kristinehamn
- Så var det dags för praktik och jag tänkte att "yes", äntligen skulle jag få undervisa på riktigt ute i skolan. Men jag insåg också snabbt hur svårt det kunde vara. Hur svårt det var att få dem att göra sådant som jag hade tänkt mig.
Vidareutbildade sig
Efter ett år som danslärare insåg hon att hon behövde mer utbildning. Till sist blev det danspedagogutbildningen på Danshögskolan i Stockholm, inriktning barndans, jazz och balett.
Liselott menar att det är en betydligt större utmaning att undervisa barn som möter dans vare sig de vill eller inte genom projektet "Dans i skolan" än dem som kommer frivilligt på kvällstid.
istället för danstermer som de inte förstår. Att röra sig som djur, jobba med olika årstider och hitta musik som verkligen passar och som de känner igen. "Dans i skolan" är det roligaste jag gör i dag!
Själv fick Liselott bara dans foxtrot med gympaläraren som instruktör i skolan hemma i Älvsbyn.
Klockan är fem. Liselott Nordström släcker lysrören i taket och vandrar hemåt. I morgon väntar Klubbgärdsskolan och Christinaskolan.