Bryggargatan säljer Gästgivaregården

Ekokaféet stänger när Bryggargatan i Skellefteå säljer Gästgivaregården i Öjebyn. Vivi-Ann Sundberg flyttar nu sin yogaverksamhet till stan.

Ägarna flyttar. Bryggargatan säljer Gästgivaregården 		i Öjebyn. Ägarna Jon Oskar och Sarah Arnason flyttar till Skellefteå och känner inte att de kan ha kvar huset.

Ägarna flyttar. Bryggargatan säljer Gästgivaregården i Öjebyn. Ägarna Jon Oskar och Sarah Arnason flyttar till Skellefteå och känner inte att de kan ha kvar huset.

Foto: Joel Gustafsson

ÖJEBYN2016-02-12 12:03

Det är mer än åtta år sedan restaurang Bryggargatan köpte den gamla prostgården i Öjebyn och byggde om lokalen till festvåning. När ägarna Jon Oskar och Sarah Arnason lade ned restaurangverksamheten i Piteå och öppnade nytt i Skellefteå för fem år sedan blev fastigheten på Gästgivaregatan kvar i deras ägo – men nu har paret bestämt sig för att sälja.

– Vi har pendlat till Skellefteå sedan vi stängde i Piteå. Nu håller vi på att flytta från stan och då försöker vi göra klart våra affärer i Piteå, säger Jon Oskar Arnason.

Den drygt 500 kvadratmeter stora gården med anor från tidigt 1700-tal är till salu för 2,7 miljoner kronor. På fastigheten finns även ett äldre gårdshus som tidigare hyrts ut som boende.

– Det är upp till den nya köparen vad gården kommer att bli i framtiden. I dag är det festvåning, kafé och yogasal men det skulle enkelt gå att bygga om till flera lägenheter eller stort bostadshus, säger Jon Oskar Arnason.

Innebär det här att Bryggargatan aldrig kommer tillbaka till Piteå?

– Man ska aldrig säga aldrig, men som vi känner nu behöver vi all tid för att koncentrera oss på Skellefteå. Vi har Bryggargatan som går väldigt bra och i sommar startade vi dotterbolaget Brygg club och café som är en storsatsning med fantastisk potential.

De senaste tre åren har hyresgästen Anamcara Yoga och Wellness drivit Gästgivaregården. Förutom yogaklasser har ägaren Vivi-Ann Sundberg haft eko-butik och eko-kafé. Nu ska hon flytta ut innan den 1 april.

– Jag har förståelse för att de inte kan ha kvar det här fantastiska huset. De kan inte stå med ansvaret och inte bo på orten. Förhoppningsvis kan jag lämna över nycklarna till någon människa som kommer älska det här huset lika mycket som jag har gjort, säger Vivi-Ann Sundberg.

Även om kaféet försvinner kommer resten av verksamheten leva vidare i nya lokaler vid korsningen Kolmilavägen/Sundsgatan. Just nu arbetar Vivi-Ann Sundbergs make med att omvandla ett öppet kontorslandskap i Ljusgården till yogasal och meditationsrum.

Hennes tidigare hyresgäster Naprapat Lisen och Monas alternativa behandlingar följer med i flytten.

– Förhoppningsvis har vi möjlighet att öppna upp mer utrymme för yogan och meditationen än vad jag har haft nu. Jag har verkligen brunnit för fiket men det har också tagit mycket av min tid, säger Sundberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om