Det är tredje säsongen som äpplen omvandlas till must under taket till handelsträdgården efter Taktvägen.
Allt började när Annica Nyberg åkte runt för att beskära äppelträd åt kunder.
– Jag blev medveten om hur mycket äpplen som aldrig används. Jag bollade med min trädleverantör som också har ett äppelmusteri och bestämde mig för att testa.
Hon beskriver första säsongen som hysterisk.
– Jag hade aldrig kunnat förutse vilket stort intresse det skulle vara. Vi mustade sju dagar i veckan. Vi har dessutom haft två riktigt bra äppelår i hela Sverige.
För att ännu fler kunder ska kunna musta sina äpplen inskaffades en ny press inför årets äppelsäsong.
– När jag väl satt igång projektet känns det viktigt att kunna möta upp efterfrågan.
I den nya pressen lägger man äppelkrosset, som placeras i dukar, i en pressram.
– Sedan kan man bygga nio lager innan man pressar ut äppelsaften. Det som också gör det hela mer effektivt är att man kan börja bygga nya lager med äppelkross samtidigt som maskinen pressar.
För att rymma den nya maskinen har en vägg fått flyttas ut. Det behövs också mer personal på plats en större del av året.
Tanken är att i framtiden kunna sälja egen äppelmust till restauranger och lokala butiker.
– Just den biten har vi inte hunnit med än, men det händer saker hela tiden.
På vägen har man exempelvis vidareförädlat must genom att tillsätta bäret aronia.
– Många planterar aronia som prydnadsbuske och tänker inte ens på att man kan ta vara på de nyttiga bären. Vi började experimentera med tanken att använda det som annars bara skulle bli dåligt och tycker att det blivit väldigt lyckat.
Affärsidén bygger på att privatpersoner lämnar sina äpplen till handelsträdgården som mustar dem och levererar drycken i flaskor, ståpåsar eller bag in box-dunkar.
– 90 procent av alla kunder vill ha musten pastöriserad. Då hettar vi upp den till över 94 grader, vilket gör att bakterier försvinner och hållbarheten ökar.
Trots att man nu fördubblat kapaciteten finns större planer för framtiden.
– Vi ska söka bygglov för en ny byggnad på mellan 100 och 150 kvadratmeter. En del ska bli musteri och den andra ska bli kafé. Tanken var egentligen att vi skulle ha gjort det redan i år, men tiden har inte räckt till.