Succékoncept lockar många loppisbesökare

För drygt åtta år sedan fick Catarina Lundberg en idé då hon besökte en loppis i Luleå. 17 loppisar senare fortsätter succékonceptet växa i popularitet.

Arrangörerna Linda Granström och Catarina Lundberg brinner för loppisen de nu ordnat för 17:e gången i följd.

Arrangörerna Linda Granström och Catarina Lundberg brinner för loppisen de nu ordnat för 17:e gången i följd.

Foto: Frida Enberg

Norrfjärden2019-10-05 17:00

I åtta och ett halv år har Catarina Lundberg och Linda Granström ordnat den populära inlämningsloppisen på Folkets hus i Norrfjärden. Under fredagen får folk komma dit och lämna sina grejer. Lördag och söndag håller loppisen öppet. 

– Lördag morgon har vi alltid en lång kö här utanför. I morse var det 50–100 personer som stod och köade, berättar Catarina Lundberg. 

Hon berättar att första året då de ordnade inlämningsloppis var det 30–40 personer som kom och lämnade in sina grejer. I år var det omkring 100.

– Ja, man märker verkligen att loppisen blir mer och mer populär. Det är roligt. Men det blir också allt svårare för oss att bli av med grejerna som blir över, säger hon. 

Genom åren har Röda korset och PMU ställt upp och hämtat allt som blivit över, men nu har även de så fullt i sina lager att de inte har möjlighet att ta emot allt. 

– I år kommer Röda korset ta en del av det som blir kvar, det är vi tacksamma för. Men tyvärr kommer vi behöva köra bort det sista på tippen, säger Linda Granström. 

Hon och Catarina Lundberg tycker båda att loppis är det perfekta stället att handla till barnen. 

– Ja, det bästa är att när man som jag, har flera barn, så kan man sälja iväg det man inte längre behöver samtidigt som man kan köpa "nya" barnkläder och barnsaker billigt, säger Catarina Lundberg. 

– Det här har blivit vårt stora intresse, man är helt slutkörd efter den här helgen men det är så himla roligt, säger Linda Granström. 

Systrarna Nancy och Emelie Markström stod och rotade i högarna med barnkläder.
Systrarna Nancy och Emelie Markström stod och rotade i högarna med barnkläder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!