Något för alla på Examensfesten

Stora hoppborgar och glada barn med sockervadd i hand satte färg på området omkring Porsnästorget, Folkets hus och församlingsgården i Norrfjärden under den nionde upplagan av examensfesten.

Det fanns allsköns godsaker för den fikasugne på Församlingsgården.

Det fanns allsköns godsaker för den fikasugne på Församlingsgården.

Foto: Maria Johansson

NORRFJÄRDEN2014-06-11 22:26

Initiativet som går ut på att erbjuda en drog- och alkoholfri fest för barn och ungdomar i Porsnässkolans upptagningsområde har vuxit till en årlig tradition och har under tidigare år beräknats till 2000 besökare. Om det skulle bli regn hade arrangörerna planerat att vara i sporthallen istället, men trots en solig förmiddag kom regndropparna ändå smygande mot kvällen. Men det hindrade inte de många besökarna från att komma och vimla med vänner och bekanta, fika och ta del av uppsjön aktiviteter.

Många alternativ

Hästskjuts på vagn, småstjärnorna, prisutdelningar, disco, stövelkastning, ponnyridning, ansiktsmålning och trolleri med Peter Varg var dragplåster för kvällen och det tycktes finnas något för alla smaker såväl som åldrar.

– Jag är väldigt nöjd över vårt arrangemang, det känns viktigt att ha en drogfri fest för att erbjuda alternativ och vi har haft många besökare trots regnet, säger ordförande i examensfestens planeringsgrupp Ingemar Berglund.

Bakom kvällen står Svenska kyrkan och Folkets hus-föreningen i Norrfjärden i samverkan med olika lokala företag, föreningar och privatpersoner. En tradition som firar in starten på sommarlovet och som har blivit en knytpunkt för byborna genom åren.

– Det har blivit en riktig byafest, en tradition för Norrfjärdensborna, säger Jörgen Hult, konferencier på festen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om