Ida Häggström lyfter upp familjens minsting Jon ur gåstolen och sätter honom vid matbordet. Storebror Emanuel har redan tagit plats medan pappa Andreas serverar mat ur grytorna på spisen.
I dag står fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost på menyn.
Men helt nyligt skulle onsdagsmiddagen mest troligt ha bestått av snabbmat som hamburgare eller pizza - eller av färdiggrillad kyckling och potatissallad.
Dåliga på planering
- Nu är jag mammaledig, men i vanliga fall driver vi ett företag tillsammans och det blir ofta sena kvällar. Vi är dåliga på att planera och handla hem, så det har ofta blivit snabba lösningar som korv, säger Ida.
Hon hade läst om affärsidén med färdiga matkassar, där veckans meny och ingredienser finns färdigplanerade och packade.
- När vi såg att det startat i Piteå var det inget snack om saken, säger Ida.
Runt matbordet smakas det på maten.
Mest skeptisk är Ida, eftersom hon inte tycker om sidfläsk, men resten av familjen uppskattar smakerna.
Varje måltid bedöms enligt ett femstjärnigt system.
I dag delar Emanuel ut full pott medan Andreas ger rätten en trea. Ida delar ut två stjärnor.
Kunde inte laga
- Det är perfekt för mig, eftersom jag inte kan laga mat utan recept. Det kan inte stå "stek köttet", det måste stå "stek i fem minuter". Jag använder timern hela tiden, säger Andreas.
- Det blir bra träning inför pappaledigheten, skojar Ida.
Hon tycker att det är roligt att laga mat, men planering och storhandling är svårt att få till.
- Visst fungerar det att åka och handla med två barn, men det är skönt att slippa. Jag hade önskat att de körde ut matkassen också, men vi jobbar i stan och kan passa på att handla basvaror som mjölk samtidigt som vi hämtar den, säger Ida.
Billigare nu
Familjen har gemensamt bestämt att de ska följa planeringen och recepten till punkt och pricka.
- Egentligen är jag ganska kräsen och gillar inte nytt utan föredrar mest husmanskost, men det har inte varit något bottennapp. Bönor som jag inte alls ätit förut är hur gott som helst. Recepten är roliga och det är kul med andra kryddor som kanel och chilipasta. Det är bra variation på maten och man kan liksom inte göra fel, säger Andreas.
I genomsnitt har rätterna ur matkassen fått mellan tre och fyra stjärnor. Och ekonomiskt har familjen faktiskt tjänat på tjänsten.
- Vi har middagar för fyra personer fem dagar i veckan. Eftersom vi är tre som äter har både jag och Andreas lunchlådor. Dessutom finns det ofta tips så att man kan blanda ihop en extrarätt utöver det, säger Ida. Tidigare åt vi som sagt en hel del snabbmat och halvfabrikat. När man löser matfrågan samma dag följer ofta annat skräp med i kundvagnen. Dessutom blev det ofta lunch ute, bara det kostar runt 80 kronor per person, säger Ida.