Pia Kinnunen ställde sig upp under mötet för att lyfta sin oro.
– Jag bor bredvid E4. Mina barn går i skola och ska växa upp här. Hur kommer det gå att lösa in många fastigheter i området när det inte finns några ersättningstomter?
Hon fick svaret att Trafikverket och kommunen kommer att ha en nära dialog om att hitta likvärdiga ersättningsområden. Men Pia Kinnunen känner sig inte helt tillfreds.
– Vi vill inte bo på det sätt som Piteå kommun kan erbjuda i dag med vanliga 2 000 kvadratstomter i villakvarter.
Vad tyckte du om beskeden från Trafikverket?
– Jag hade velat veta vilken sträckning det blir så man kan ställa in sitt mindset. Vi bor fyra personer i ett litet hus. Jag skulle vilja bygga ut, men vi får inget bygglov. Vi kan inte flytta eftersom det är svårt att sälja.
Daniel Lundgren som bor efter Håkingevägen är övertygad om att hans fastighet kommer påverkas. Han är besviken över att Trafikverket inte kunde ge tydligare besked redan nu.
– Jag är övertygad om att de redan nu vet på vilken sida av E4 Norrbotniabanan kommer att dras. Men de vill inte säga det eftersom det inte är bestämt, säger han.
Inger Maude bor också vid E4 efter Håkingevägen. Hon har ringt till Trafikverket och fått besked om att de kan få huset inlöst i förtid.
– Vi närmar oss 80 och en dag kommer vi inte kunna bo kvar. Samtidigt går det inte sälja ett hus som är mitt i korridoren. Då fick jag vet att vi kan ansöka om inlösen om någon skulle bli sjuk.