Tågresan favorittippad som årets julklapp

Vad blir årets julklapp? I fjol var det återvunna plagget favoritklappen och enligt oddsen hos spelbolaget Betsson ser tågresan ut att bli årets julklapp 2019.

 "Aldrig tidigare har svenska folket varit så medvetna om sin egen miljöpåverkan", säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

"Aldrig tidigare har svenska folket varit så medvetna om sin egen miljöpåverkan", säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Foto: Kallestad, Gorm

Norrbotten2019-11-15 09:16

Bland årets lågoddsare syns även elsparkcykeln, som tack vare alla nyetablerade uthyrare i storstäderna blivit väldigt populär och debatterad. Nytt för i år är att även en sexleksak letat sig in på listan – lufttrycksvibratorn.

Den 20 november utser HUI Research för 32:a året i rad årets julklapp. Julklappen som utses är ofta en sak som fått ett nyväckt intresse för året, spegla den tid vi lever i samt visat goda försäljningssiffror.

–  Aldrig tidigare har svenska folket varit så medvetna om sin egen miljöpåverkan. Men samtidigt reser vi allt oftare, och flygskam som begrepp var det få som använde bara för något år sedan. Det blir helt enkelt inte mer aktuellt än att utse tågbiljetten till årets julklapp, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

–  Den som har förstått att en enda flygresa mellan Stockholm och Göteborg orsakar lika mycket utsläpp av koldioxid som 40 000 tågresor på samma sträcka kommer definitivt att uppskatta en tågresa under granen. Nu hoppas vi att denna tågoddsare går in och att ännu fler svenskar upptäcker det mest behagliga och klimatsmarta av färdmedel, säger Tobbe Lundell., säger SJs presschef Tobbe Lundell. 

Som högoddsare hittar vi också höstens stora kvällstidningssnackis, lufttrycksvibratorn, som toppat försäljningslistorna i sexleksakshandeln. Nu har den även slagit sig in på Betssons lista över tänkbara klappar under granen.

Fakta

Betssons kandidater till årets julklapp 2019 Odds

Tågresa 3.00

 Elsparkcykel 4.00

 Vattenflaska i metall 5.00

 Röststyrd högtalare 5.00

 Sparkcykel 6.00

 Donation till välgörenhet 8.00 

En begagnad smartphone 8.00

 Prenumerationstjänst för tv-innehåll 8.00

 Klimatkompenserad charterresa 10.00

 Träningskläder 10.00

 Hjälm 15.00

 Ansiktsrengöringsborste 25.00

 Drönare 25.00

 Läsplatta för digitala böcker 25.00

 Powerbank 25.00

 Sällskapsspel 25.00

 Lufttrycksvibrator 30.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!