Så mycket planerar personer i Norrbotten att handla för

Personer i Norrbotten planerar att handla för 2 419 kr i genomsnitt på årets mellandagsrea, enligt en undersökning gjord av Prisjakt.

Personer i Norrbotten planerar att handla för 2 419 kronor i genomsnitt under mellandagsrean. Det visar en undersökning av Prisjakt.

Personer i Norrbotten planerar att handla för 2 419 kronor i genomsnitt under mellandagsrean. Det visar en undersökning av Prisjakt.

Foto: Christine Olsson/TT

Norrbotten2021-12-25 10:00

Data från Prisjakt visar att intresset för mellandagsrean online ökade med nästan 17 procent förra året, något som kan bero på att fler valde att handla online än i fysiska butiker under coronapandemin. I år uppger fler svenskar att de planerar att handla främst i fysisk butik (36 procent) än online (26 procent). 

När Prisjakt undersöker hur reorna såg ut under fjolårets rea visar det sig att mellandagsrean endast är 2,3 procent billigare än en vanlig dag i november. Tittar man på varor som haft en prisnedgång på 10 procent och mer var den generella prisnedgången 22,85 procent. 

– Det är intressant att det funnits ett uppdämt behov av att handla i fysisk butik. När vår undersökning genomfördes, i oktober 2021, uppgav endast 13 procent att oron att bli smittad av covid-19 var en anledning till att välja onlineshopping före handel i fysisk butik. Nu när smittspridningen åter börjat stiga igen och restriktionerna är ett faktum, är det dock ändå troligt att fler konsumenter kommer välja onlinehandel före fysiska butiker, säger Oscar Hagman, dataanalytiker på Prisjakt Insights.

Så planerar norrbottningarna att handla under mellandagsrean, enligt Prisjakt

Norrbottningarna planerar att i snitt handla för 2 419 kronor under årets mellandagsrea och förväntar sig en rabattsats på 43 procent.

Fler än en av tre norrbottningar (37 procent) kommer handla det mesta i fysisk butik under mellandagsrean. 23 procent uppger att de kommer handla det mest online under mellandagsrean.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!