När Moderaterna och Sjukvårdspartiet ledde regionen menar Linda Frohm att de hade hunnit få fram fler konkreta förslag än för det nya regionstyret med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet.
– Vi fattade beslut om MR-kameror till alla sjukhus vi ville få till förändringar och förbättringar kring operationen i Kalix och vi diskuterade servicepunkter och filialer, säger hon.
Inför det kommande regionstyrelsen fattar politikerna beslut om en infrastruktursatsning på 14 miljoner för stöd till infrastruktur av gång- och cykelvägar i Boden och ett förslag att ändra kostnadsnivåerna för besök av barn och ungdomar hos länets tandläkare.
Som ett brev på posten passar M på presentera ett flertal motioner och interpellationer, bland annat vill partiet utreda en barnmorska för en födande och utreda behovet av fler hälsocentraler.
– Vi vill veta hur det skulle kunna se ut om det trädde i kraft på våra två nuvarande förlossningsavdelningar, säger Linda Frohm.
Under regionfullmäktige tas först beslut om motion får ställas därefter har regionstyrelsen upp till ett år med att komma med ett svar på motionen.
Frohm har även skrivit en interpellation där hon frågar den sittande styret hur det kommer sig att man inte kommit längre med att ta sig an de angelägna frågorna som behöver hanteras inom vården i Norrbotten.
– För mig handlar det om att partier och politiker ska vara förberedd när man väl tar över. Sen är det en skillnad att lägga förslag bara för förslagets skull. Men jag hoppas att Anders (Öberg) väljer att svara på detta.
Enligt Anders Öberg (S), regionstyrelsens ordförande, kommer det nya styret att fokusera på att lösa bemanningen inom sjukvården.
– Vi har sagt hela valrörelsen att vi vill skapa förslag med brett stöd och involvera de fackliga organisationerna i arbetet för att få det förankrat i verksamheten. En del av kritiken mot de förslag som lagts fram under förra mandatperioden har varit för att förslagen inte varit förankrade med verksamheten.
Han menar även att regionstyrelsen hade nått längre om den tidigare majoriteten låtit det nya styret tillträda i december så som föreslagits men röstats ned.
– Då hade vi hunnit längre i dialogen med fackföreningarna, säger Anders Öberg.