Juan Handal kan bli Årets ledare: "Blir alldeles rörd"

Han beskrivs som en person som skapar förutsättningar för medarbetarna att växa och utvecklas. Juan Handal, vd för J. H. Fastigheter i Harads, är en av tre finalister till priset Årets ledare i Norrbotten 2022.

"Jag är alldeles rörd så det är svårt att sätta ord på det, men det är helt fantastiskt att någon uppskattat det man gör. Det betyder att man gör något bra", säger Juan Handal, som driver J.H. Fastigheter. (Arkivbild)

"Jag är alldeles rörd så det är svårt att sätta ord på det, men det är helt fantastiskt att någon uppskattat det man gör. Det betyder att man gör något bra", säger Juan Handal, som driver J.H. Fastigheter. (Arkivbild)

Foto: Lena Leffler

Norrbotten2022-12-16 13:06

Grattis!

– Tack! Jag är alldeles rörd så det är svårt att sätta ord på det, men det är helt fantastiskt att någon uppskattat det man gör. Det betyder att man gör något bra, säger Juan Handal, som driver J.H. Fastigheter och är delägare i Svantes vilt och bär.

Företaget J.H. Fastigheter har 19 anställda.

– Att driva ett företag och starta det från bara fastighetsbolag till att sedan utveckla det med städ och tvättverksamhet för att skapa arbetstillfällen i vår by har varit otroligt roligt. Vi gick från tre till 19 anställda på två år, säger han och fortsätter:

– Utan mina anställda hade det här inte varit möjligt.

Det som verkligen sticker ut är Juan Handals förmåga att locka fram kunskap och färdigheter hos medarbetarna som de inte trodde de hade samt att skapa förutsättningar för att de ska växa och utvecklas. Juan Handal beskrivs som en empatisk person som är inlyssnande och välkomnar personalens idéer. Genom en stark delaktighet till medarbetarna skapar han en god arbetsmiljö.

– De anställda är som familjemedlemmar. Man finns till för dem också på privatsidan när de har problem och behöver hjälp, inte bara som arbetsgivare från klockan sju till 16. Alla är människor, det spelar ingen roll om man är vd eller inte. Det är viktigt att behandla människor på ett bra sätt.

Vad betyder nomineringen för dig?

– Den är som en vinst för mig. Att vinna någonting innebär naturligtvis det där lilla extra, men att bli nominerad är jättestort, säger Juan Handal.

Vinnaren av priset Årets ledare i Norrbotten utnämns nästa vecka. 

Om priset

Allmänheten har fram till den 20 november kunnat nominera ledare verksamma i Norrbotten. 

Priset Årets ledare i Norrbotten delas ut av Ioh organisationsutveckling och Norrbottens Affärer. Juryn består av Mia Oldenburg, chef för kommunikation och samverkan på LTU, Grete Solvang Stoltz, group vice president HR and sustainability för Munters, Karin Zingmark, professor vid LTU, Per Selberg, delägare av i.o.h., Mats Ehnbom, vd för Norr Media, och Linda Sundström, redaktör för Norrbottens Affärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!