Först ut är utbildningen till industrielektriker, där teoretiska och praktiska studier varvas med arbetsplatsförlagt lärande hos ett företag i branschen, skriver Arbetsmarknadsförvaltningen Luleå kommun i ett pressmeddelande.
Bristen på elektriker är generellt stor i länet och specialistkompetens mot industri är mycket efterfrågad.
– Från 2024 och under flera år framöver kommer vi ha ett stort behov av att rekrytera industrielektriker till vår anläggning i Boden. Förutom att få jobba på det som kommer att vara världens mest moderna stålverk är detta också en möjlighet för de som vill jobba med ett av Sveriges största industriprojekt genom tiderna som bidrar stort till den gröna omställningen, säger Philip Alsén, rekryteringsansvarig på H2 Green Steel i ett pressmeddelande.
En industrielektriker installerar och monterar elektrisk utrustning samt kontrollerar, underhåller och reparerar el- och automatikutrustningar. En arbetar med både hög- och lågspänning och kan antingen vara anställd i ett industriföretag eller i ett installationsföretag där man utför uppdrag på olika industrier.
Utbildningen startar i september och är öppen för ansökan redan nu. Mer information om utbildningen finns hos den kommunala vuxenutbildningen.