Nodo försöker handla lokalt

Här serveras flera olika lunchalternativ varje dag, dessutom after work och a la carte på kvällar och helger.

Nodo. Här serveras flera olika lunchalternativ varje dag, dessutom after work och a la carte på kvällar och helger.

Nodo. Här serveras flera olika lunchalternativ varje dag, dessutom after work och a la carte på kvällar och helger.

Foto: Maria Johansson

Nodo, Storgatan2017-12-28 20:00

Crazze Crantz är kökschef på Nya Nodo, som har kvar tidigare utbud (exempelvis LCHF-varianterna) men parat det med en mer italiensk touch.

Han berättar att de, liksom så många andra restauranger, handlar via grossisten Martin & Servera.

– Maten kommer från många olika håll, men man kan ändå göra ett visst val och vi försöker att handla en del lokalt, säger Crantz.

– Men mycket av Cerveras sortiment är svenskt och lokalt, kött från Scan och Nyhléns-Hugosons till exempel.

Crazze Crantz berättar att man dock köper all fisk lokalt via Nymans Fiske.

– Och alla mejeriprodukter kommer från Norrmejerier, även om priserna skiljer rätt mycket gör vi det valet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om